Nota / Vergoedingen

Nota

Wanneer u voor de eerste keer bij de podotherapeut komt wordt er eerst een uitgebreid voetonderzoek gedaan. Evt ook knie, heup en rug.
De kosten hiervan zijn € 78, –
In dit uitgebreid onderzoek wordt er samen met u bekeken wat de oorzaak van uw klachten zijn, wat er aan gedaan kan worden en wat de eventuele kosten zullen zijn.
U kunt vervolgens zelf beslissen of u van de therapiemogelijkheden gebruik wilt maken. Na elk bezoek of bij het afleveren van hulpmiddelen krijgt u een nota.

CZ verzekerde patienten ontvangen een vergoedingsoverzicht – (rest) nota van hun zorgverzeraar zelf en zullen in het geval van een factuur ook aan CZ het bedrag moeten overmaken. Overige patienten ontvangen onze nota van infomedics. Het verzorgen van nota’s is het vak van infomedics. Laatstgenoemde neemt dat werk uit handen van ons, zodat wij meer tijd en aandacht hebben voor ú. Wij hanteren de betalingsvoorwaarden van infomedics. Deze betalingsvoorwaarden vindt u op de achterzijde van de nota. Daarnaast zijn de betalingsvoorwaarden ook beschikbaar in EngelsTurks en Marokkaans. Heeft u vragen over uw nota, neem dan contact op met de helpdesk van infomedics; deze is bereikbaar op werkdagen van 09:00 tot 17:00 uur op telefoonnummer 036-20 31 900.

Wij verzoeken u nadrukkelijk om adreswijzigingen tijdig door te geven aan ons, Infomedics en uw zorgverzekeraar; u voorkomt hiermee onnodige administratie-, rente- en incassokosten.

Voor een bezoek aan de podotherapeut had u voorheen altijd een verwijsbrief van de huisarts of specialist nodig. Vanaf september 2011 hebben onze podotherapeuten een training gevolgd waardoor onze praktijken direct toegankelijk zijn. Dit wil dus zeggen dat u rechtstreeks een afspraak kunt maken zonder dat u een verwijsbrief nodig heeft.

Vergoedingen

Op de site van de NVvP staat een overzicht van de vergoedingen per verzekering.

Vergoeding voor podotherapie wordt over het algemeen vergoed vanuit de aanvullende pakketten van de ziektekostenverzekeringen.

Heeft u diabetes met een verhoogd risico op complicaties dan vindt vergoeding vanuit de basisverzekering plaats.

Podotherapie valt nooit onder uw eigen risico.