Nota / Vergoedingen – Podotherapie Niveau – Nuth

Podotherapie Niveau

Onze praktijk

Wij als podotherapeut behandelen mensen met voetklachten, knieklachten, heupklachten en rugklachten die voortkomen uit afwijkend functioneren van de voeten of het looppatroon. Ook kunt u bij ons terecht voor nagelklachten, ortheses(teenstukjes), voetwonden of screening bij diabetisch patiënten.

Je loopt ermee, je staat erop, ze zorgen voor je evenwicht. Wij zijn ons er vaak niet van bewust dat de voeten zo’n belangrijke functie in ons dagelijks leven vervullen. Als er problemen ontstaan, beseffen we dat klachtenvrij bewegen niet vanzelfsprekend is. Podotherapie Niveau heeft als doel het voortbewegen van de mensen zo comfortabel mogelijk te maken. Als je klachten ontwikkelt wil je er zeker van zijn dat je door specialisten behandeld wordt. Door podotherapeuten die hun vak ontzettend goed verstaan en die je van begin tot eind begeleiden. Van de eerste intake tot je klachten verdwenen zijn.

Met behulp van o.a. een digitale drukmeetplaat kunnen wij een perfecte therapie bieden en voor u speciaal op maat gemaakte zolen / inlays vervaardigen. Heeft u veiligheidsschoenen? dan kunt u nu bij ons terecht voor speciaal op maat gemaakte en gecertificeerde zolen voor in uw Emma werkschoen.

Kijk rustig eens rond op onze informatieve website. Heeft u één van bovenstaande klachten, bel ons gerust of maak online een afspraak.

Wij als podotherapie Niveau zijn al ruim 15 jaar de voet- en houdingsspecialist bij uitstek.

Vriendelijke groet.

Team Niveau

Nota / Vergoedingen

Uw nota

Wanneer u voor de eerste keer bij de podotherapeut komt wordt er eerst een uitgebreid voetonderzoek gedaan. Evt ook knie, heup en rug.
De kosten hiervan bedragen € 86, –
In dit uitgebreid onderzoek wordt er samen met u bekeken wat de oorzaak van uw klachten zijn en wat er aan gedaan kan worden. U kunt vervolgens zelf beslissen of u van de therapiemogelijkheden gebruik wilt maken. Er wordt tevens besproken wat de eventuele vervolg kosten zullen zijn, zodat u niet voor verrassingen komt te staan. We begeleiden je van begin tot eind. Wanneer dat kan plannen we je in bij jouw eigen podotherapeut. Door het volledige traject in eigen hand te houden zijn we continu betrokken bij het herstel van jouw klachten. Wel zo prettig toch?

Onze nota ontvangt u na elk bezoek en bij het vervaardigen van zolen/ortheses ontvangt u de totaalnota pas na het afleveren van deze hulpmiddelen.

Infomedics

De administratieve afhandeling van nota’s hebben we uitbesteeds aan Infomedics en u ontvangt uw (rest)factuur vervolgens per post in een roze envelop of per email. De podotherapeut declareert in de meeste gevallen eerst rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar. Dit betekend dat de factuur bestaat uit het restbedrag na eventuele vergoedingen(ook wel ‘clearing’ genoemd). Zowel het versturen als innen van nota’s is het vak van Infomedics. Laatstgenoemde neemt dat werk uit handen van ons, zodat wij meer tijd en aandacht hebben voor ú. Wij hanteren de betalingsvoorwaarden van Infomedics. Deze betalingsvoorwaarden vindt u op de achterzijde van de nota. Daarnaast zijn de betalingsvoorwaarden ook beschikbaar in EngelsTurks en Marokkaans. Heeft u vragen over uw nota, neem dan contact op met de helpdesk van Infomedics; deze is bereikbaar op werkdagen van 09:00 tot 17:00 uur op telefoonnummer 036-20 31 900.

Wij verzoeken u nadrukkelijk om adreswijzigingen tijdig door te geven aan ons, Infomedics en aan uw zorgverzekeraar. U voorkomt hiermee dat onze nota/oproepbrieven op een onjuist adres worden bezorgt. Dit kan later eventuele rente- en incassokosten voorkomen.

Vergoedingen

Vergoeding voor podotherapie is alleen (gedeeltelijk) mogelijk met een aanvullende verzekering, maar zijn niet overal hetzelfde. Wilt u weten wat uw zorgverzekering precies vergoedt  klik dan op de link. Op de site van de NVvP staat een overzicht van de vergoedingen per verzekering.

De podotherapeut declareert in de meeste gevallen rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar. Dit betekent dat de Infomedics factuur (meestal) bestaat uit het restbedrag na eventuele vergoeding. Heeft u diabetes met een verhoogd risico op complicaties dan vindt vergoeding vanuit de basisverzekering plaats.

Podotherapie valt nooit onder uw eigen risico.