Veel gestelde vragen – Podotherapie Niveau – Nuth

Podotherapie Niveau

Onze praktijk

Let op! De knop "Maak online afspraak" is in juli niet beschikbaar in verband met werkzaamheden.

Wij als podotherapeut behandelen mensen met voetklachten, knieklachten, heupklachten en rugklachten die voortkomen uit afwijkend functioneren van de voeten of het looppatroon. Ook kunt u bij ons terecht voor nagelklachten, ortheses(teenstukjes), voetwonden of screening bij diabetisch patiënten.

Je loopt ermee, je staat erop, ze zorgen voor je evenwicht. Wij zijn ons er vaak niet van bewust dat de voeten zo’n belangrijke functie in ons dagelijks leven vervullen. Als er problemen ontstaan, beseffen we dat klachtenvrij bewegen niet vanzelfsprekend is. Podotherapie Niveau heeft als doel het voortbewegen van de mensen zo comfortabel mogelijk te maken. Als je klachten ontwikkelt wil je er zeker van zijn dat je door specialisten behandeld wordt. Door podotherapeuten die hun vak ontzettend goed verstaan en die je van begin tot eind begeleiden. Van de eerste intake tot je klachten verdwenen zijn.

Met behulp van o.a. een digitale drukmeetplaat kunnen wij een perfecte therapie bieden en voor u speciaal op maat gemaakte zolen / inlays vervaardigen. Heeft u veiligheidsschoenen? dan kunt u nu bij ons terecht voor speciaal op maat gemaakte en gecertificeerde zolen voor in uw Emma werkschoen.

Kijk rustig eens rond op onze informatieve website. Heeft u één van bovenstaande klachten, bel ons gerust of maak online een afspraak.

Wij als podotherapie Niveau zijn al ruim 15 jaar de voet- en houdingsspecialist bij uitstek.

Vriendelijke groet.

Team Niveau

Veel gestelde vragen

Waar moet ik aan denken bij het 1e bezoek aan een podotherapeut?
Heb ik altijd een verwijskaart van de huisarts nodig? 
Bent u ook pedicure? 
Werken zooltjes altijd?
Wat is het verschil tussen een podoloog en een podotherapeut?

Waar moet ik aan denken bij het 1e bezoek aan een podotherapeut?

Tijdens uw eerste bezoek aan de podotherapeut wordt er uitgebreid onderzoek gedaan naar uw klacht(en). Hier plannen wij 45 minuten tot een uur de tijd voor in, zodat wij goed kunnen beoordelen wat er aan de hand is en wat we eventueel voor u kunnen betekenen.
Verder is het prettig wanneer u de volgende dingen meeneemt;
• indien in het bezit, verwijskaart van de huisarts (niet verplicht)
• verzekeringsgegevens (verzekeringspasje, eventueel informatie betreffende de vergoedingen)
• indien nodig sport- en/of werkschoenen
• eventueel eerder gemaakte hulpmiddelen
[terug]

Heb ik altijd een verwijskaart van de huisarts nodig?

Nee, u kunt tegenwoordig ook rechtstreeks, zonder verwijzing van een huisarts of medisch specialist een afspraak maken. Oftewel: directe toegankelijkheid. Alleen indien u een diabetisch consult wilt inplannen, dan dient u alvorens een verwijzing van de huisarts of specialist aan te vragen.[terug]

Bent u ook pedicure?

Nee, een podotherapeut is geen pedicure.
Toch kan het echter voorkomen dat een podotherapeut de voeten van een patiënt verzorgd.

Dit gebeurd eigenlijk alleen als er bepaalde problemen zijn die niet door een pedicure opgelost kunnen worden.  Denk bijvoorbeeld aan de behandeling van een ingegroeide nagel.
Ook bij diabetes patiënten met risicovoeten geldt; de podotherapeut behandeld alleen bij de complexere klachten/aandoeningen. Anders volstaat een afspraak bij een pedicure (met diabetesaantekening) prima. Mocht u nog niet bekend zijn met een bekwame (diabetes)pedicure bij u in de buurt, dan kunt u hiervoor altijd telefonisch contact met ons opnemen.
[terug]

Werken podotherapeutische zolen altijd?

Uiteraard streven wij erna om u geheel klachtenvrij te krijgen, d.m.v. de door ons speciaal op maat vervaardigde zolen. In de afgelopen 15 jaar als specialist is onze kennis dermate ontwikkeld dat we meestal een positief eindresultaat behalen, helaas kunnen wij u nooit die 100% garantie geven. Wel kunt u van ons de volledige 100% inzet verwachten en is het juist zo belangrijk dat u op de controle afspraak komt.
Deze controle afspraak zal plaatsvinden 7 a 8 weken na in ontvangst name van de zolen. U en de behandeld podotherapeut zullen vervolgens gezamenlijk bekijken en bespreken of de zolen het gewenste resultaat boeken. Indien nodig zorgen wij voor een eventuele zoolaanpassing(in de prijs inbegrepen) of zal de duur van het dragen ervan misschien bijgesteld moeten worden.

[terug]

Wat is het verschil tussen een podotherapeut en een podoloog?

Podotherapie is een wettelijk erkend en beschermd beroep (geregeld volgens artikel 34).
Dat betekent onder andere dat alleen iemand die is afgestudeerd aan een HBO-opleiding tot Podotherapeut (in Eindhoven of Enschede) zich ook daadwerkelijk Podotherapeut mag noemen.

Voor de titel podoloog geldt dit niet. Iedereen kan zich podoloog noemen.
Er zijn dus podologen die hiervoor een opleiding of cursus hebben gevolgd en wel degelijk verstand hebben van voeten.
Maar een schoenmaker bijvoorbeeld, die kant en klare gelzooltjes verkoopt mag zich ook al podoloog noemen.
Dit geldt ook voor de beroepen die omschreven worden als podokinesioloog, podoörthesioloog of podoposturaaltherapeut.
Dit zijn allemaal beroepen die iets doen met voeten en/of met zooltjes, ze hebben allemaal hun eigen maakwijze, maar zijn dus niet wettelijk erkend.
[terug]